söndag 3 januari 2010

Finns många barn där ute som behöver hjälp.... NU

Att det här inlägget ens behöver skrivas är bara sjukt. Jag ska ta upp pedofili.
Det är ett väldigt tungt ämne men även tunga ämnen måste tas upp.


Många människor gör väldigt starka uttalanden om vad man ska göra mot pedofiler som begår brott mot barn (jag är en av dem) men allt för få tar upp diskussionen hur man ska hjälpa dem barn som blir utsatta för sexualbrott,  vilket jag tycker är en mycket viktigare fråga. 

Det är lätt att bli så arg att man koncentrerar sig på sitt hat och sitt förakt mot gärningsmännen och glömmer att det finns barn som är i stort behöv av hjälp.


Tyvärr kommer vi inte kunna förhindra den här typen av brott i den utsträckningen att vi kan garantera att alla barn är säkra och att inget barn någonsin igen blir utsatt... men vi kan bli bättre på att motverka brotten och se till att dem barn som faller offer för pedofilerna får rätt hjälp snabbt.


Först och främst måste alla som jobbar med barn så som, lärare, fritidspedagoger, dagispersonal och folk som jobbar inom barnvården få en utbildning i hur man snappar upp signalerna som barn ger ifrån sig som gör att man kan misstänka att hon eller han blir utsatt eller har blivit utsatt för övergrepp av något slag, samt hur man ska agera när det uppdagas att så är fallet.

Många utav dem som vart med om den här typen av brott får hjälp alldeles för sent eller inte alls. Varje barn måste garanteras hjälp direkt!  För många tar det väldigt lång tid att bearbeta en sån här händelse, det kan ta flera år och det måste få ta det om det krävs. 


Jag vet att det här inte är en lätt fråga med lätta lösningar men ett utav problemen är ju att vi sällan ens pratar om det här.

 Det är riktigt farligt att tabustämpla någonting som vi måste ta upp för att hitta en lösning på. 


Kom gärna med era åsikter... att pedofili är fel på alla sätt är nog nästa alla överrens om... att dem borde straffas hårdare tror jag också att vi är överrens om... frågan är, hur hjälper vi barnen på bästa sätt..


Kom gärna med era åsikter!

1 kommentar:

  1. Jag håller fullständigt med om att skolpersonal och dylikt bör få bättre utbildning för att snappa upp såna signaler, eftersom det är helt oacceptabelt att vissa inte upptäcks före de ex gått in i ett utvecklat självdestruktivt beteende.

    Det är svårt att säga en generell behandling för alla, men jag tycker det bör göras en stor satsning för terapeuter\psykologer med inriktade på just den här typen av fall, så att de drabbade åtminstone får så bra hjälp som möjligt

    SvaraRadera